Ron's weblog 2013                  

 Archief logboek  2006  /  logboek 2007 / logboek 2008 / logboek 2009 / logboek 2010 / logboek 2011 / logboek 2012

 
 

______________
Home

______________
Ron's Logboek

______________
Levensloop

______________
Waar sta ik voor?
______________
Veel gevraagd
______________
Artikelen

______________
De PvdA in Hulst

______________
Archief
______________
Klikken!
______________
Mail mij
 

Ron de Kort
Beukenstraat 5
4581 BT Vogelwaarde
0114-676107
06-
81166808

 

Klik op onderwerp in inhoudsopgave om naar stuk te springen

 

13 oktober 2013: Animatie getijdecentrale Grevelingen

Klik hier voor animatie over de proeven (Let op downloaden duurt even)

6 oktober 2013: Gemeenteraadsverkiezingen werpen schaduw vooruit

Al duurt het nog meer dan 6 maanden totdat er verkiezingen zijn voor een nieuwe gemeenteraad, veel afdelingen zijn al volop bezig met de voorbereidingen ervan. Zo ben ik zelf actief in de kandidaatstellingscommissie en mag ik die voorzitten. Samen met 3 andere leden gaan we gesprekken aan met kandidaten voor de lijst. De lijsttrekker is eerder aldoor de afdelingen gekozen.  Diana van Damme, momenteel wethouder RO, zal de lijst aanvoeren. Om een beetje evenwichtige lijst te krijgen zijn we nog op zoek naar jonge mensen die in de toekomst een rol willen spelen in de lokale politiek.

6 oktober 2013 - Week 40 review

Maandag 30/9: Afgelopen week begon op maandag met een "opa-dag" in Breda. Oppassen op kleindochter Lilly, 18 maanden oud. Onderwijl links en rechts een klein klusje en boodschappen.'s Avonds lekker chinees gehaald, vrij laat terug thuis.

Dinsdag 1/10: Een intensieve dag op Dow met DB-overleg van de OR, voorbereiden van een workshop voor Dow-leaders en een uitleg op een afdeling over functiewaardering. Dat laatste krijgt nog een vervolg.
Om 18.00 uur een informeel vooroverleg met een aantal PvdA-leden oa Ralph van Hertum, Aty Harwijne, Bayram Erbisim, Judith Merkies enBen de Reu als voorbereiding van hetZelandus-debat later op de avond in Porgy&Bess over de arbeidsmarkt in Zeeland. Het politiek cafe in Kloosterzande moest ik daaromlaten schieten.Je kunt niet overal zijn.

Woensdag 2/10: Tot 15 uur een gewone werkdag op Dow. Ik ben momenteel hoorapparaten aan het testen en even langs geweest bijBeter Horen om bij te laten stellen. Was duidelijk beter daarna. Weer 14 dagen uitproberen. Daarna snel naar Middelburg voor een bijeenkomst over Zeeland2040. Voor informatie hierover ziewebsite van de provincie. Daarna snel naar stadhuis in Hulst om de fractievergadering van de PvdA-raadsfractie bij te wonen.

Donderdag 3/10: Met PS brachten we een bezoek aan Den Haag. Na een rondleiding werden we bijgepraat door onze lobbyist ter plekke, Henk de Vlaming. Daarna een leuke sessie met Eerste Kamerlid Koos Schouwenaar (VVD) en Tweede Kamerleden Andre Bosman (VVD) enAlbert de Vries (PvdA). Pas om 19.00 uur terug in Terneuzen, snel met marijke wat eten bij de Mac en door naar Hulst voor een bijeenkomst van de kandidaatstellingscommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Op 23 en 24 oktober praten we met de kandidaten. 's Nachts alleen thuis omdat Marijke bleef slapen bij haar moeder in Ter Schorre. Het ging even niet goed.

Vrijdag  4/10: Een volle werkdag op Dow. Nog wat overleg georganiseerd over het afsluiten van een weg op Dow en hoe het verkeer dan moet. Tussendoor even langs communicatiecentrum De Boerderij om een badge, parkeerkaart en een bodywarmer op te halen. Allemaal nodig op de Open dag van de Chemie op zaterdag 5/10. Toen ik tegen de avond thuiskwam waren dochter Evelien en de kleinkinderen Floris en Louis al aangekomen.

Zaterdag 5/10: 's Morgens vroeg op, collegaBayram Erbisim oppikken in Terneuzen en naar de strategiebijeenkomst van de PvdA-statenfractie in Wissenkerke. Om13.00 uur snelnaar Terneuzen om nog een uurtje mee te draaien in de Dowkraam op de markt in Terneuzen. Tegen 16.00 uur ook nog even gaan kijken wat er allemaal rond De Boerderij te doen was.Indrukwekkend, zo veel materieel en gemotiveerde mensen om Dow te presenteren. Geweldig.

Zondag 6/10: Dochter en kleinkinderen gaan 's middags weer terug naar huis (Utrecht) en ik kan nog wat gaan werken aan verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het is heerlijk weer, maar heb geen zin om naar deRIB-rally te gaan kijken.

Dag met een gouden randje: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Vrijdag 26 april 2013 zal ik mij nog lang heugen. Begin van de week was ik gebeld door onze fractievoorzitter Annebeth Evertz met haar mee te gaan naar burgemeester Jan-Frans Mulder om bijgepraat te worden over plan Perkpolder. Vond het wel een beetje vreemd want bijzondere ontwikkelingen waren mij niet bekend. Op woensdag kwam ik wethouder Diana van Damme tegen en vroeg aan haar of er iets bijzonders aan de hand was met Perkpolder. Volgens haar waren ze net door projectwethouder Frank van Driessche bijgepraat en liep alles op rolletjes.
Op verzoek van Annebeth zijn we vrijdagmorgen, voor de afspraak om 10.25 uur nog even door het plangebied gereden en heb ik haar alles een beetje uitgelegd. Ze vertelde dat de burgemeester had gebeld om de afspraak liever op neutraal terrein te houden in brasserie Le Retour aan de Nieuwe Bierkaai.

Toen we daar om 10.26 uur binnenstapten was er geen burgemeester te bekennen, ja die komen altijd ook overal te laat. In afwachting maar even zitten en een bakje koffie drinken. Kwam daar plotseling het gehele college binnenstappen, maar dan nog ging niet direct een lichtje branden. Maar toen ook van de trap ook nog een 50 vrienden, collega's bekenden en familie afdaalden, had ik het door. Wat een verrassing. Vertegenwoordigers van Dow ondernemingsraad, Dow management, PvdA bestuur, gemeenteraadsfractie, statenfractie en gedeputeerde, vertegenwoordigers van de dorpsraad van Vogelwaarde, stichting De Hulster Vesting, stichting Walhalla, kinderen, kleinkinderen en veel familie. Het was een warme douche die mij echt ontroerde. Totaal onverwacht kreeg ik nu ten overstaand van al die geweldige mensen een lintje opgespeld door Jan-Frans Mulder.

De hele dag stroomde er via twitter, facebook, e-mail en telefoon felicitaties binnen. 's Avonds met de kinderen, aanhang en kleinkinderen nog afgesloten met een dineetje. Was een dag met een gouden randje!!

===================================================================================================================